Hemmaspa

LYXA TILL DET MED ETT HEMMASPA

Det är långt ifrån alla som har råd eller tid att gå på SPA-besök mer än någon gång om året. Däremot så har du nog ett badrum och där går det att göra mycket för att få lite SPA-känsla även på hemmaplan. Med våra tips kan du skapa en egen oas att njuta av utan att det behöver kosta skjortan.

Hemmabehandlingar och lyxiga bad är sen bara några fotsteg bort.

Stämningsfull musik och ljussättning

En vanlig dusch eller ett bad kan kännas helt annorlunda om du lägger lite tid på att välja stämningsfull musik och lite krut på att skapa en stämningsfull belysning.

Vattentåliga trådlösa högtalare kostar idag inte många hundralappar, så det är enkelt att få med dig din favoritmusik ända in i badrummet.

Levande ljus är A och O för att skapa en stämningsfull SPA-upplevelse. Ställ in ljusstakar, hållare för värmeljus eller blockljus i badrummet, gärna vid badkarskanten om det finns plats.

En enkel detalj som att ställa in en vilstol i ett hörn kan också ge badrummet ett riktigt lyft. Du som inte har badkar kan till exempel sätta dig och ta ett fotbad medan du njuter av lugn musik i skenet av levande ljus.

Lyxiga hemmabehandlingar

På ett SPA är förstås behandlingarna det som står i centrum. Här kan du passa på att ge dig själv en lyxig fotmassage med olja, göra en rejäl peeling av hela kroppen eller en skön ansiktsbehandling.

Det finns en uppsjö av färdiga produkter på marknaden, men du kan även göra egna behandlingar med enkla ingredienser som du ofta har i skafferiet eller kylskåpet. Olivolja är fantastisk även till massage eller för att ge håret en inpackning. Socker blir till en skön kroppsskrubb och en avokado eller mosad banan ger huden massor av näring. Det behöver alltså inte vara dyra lyxprodukter för att det ska ge resultat. Men visst kan det vara fint att ha lite snygga burkar med SPA-känsla stående vid duschen eller badet. Köp gärna från ett enda märke så ser det enhetligt och snyggt ut.

En lyxig juice eller fruktbricka

Lika viktigt som behandlingarna är förstås mat och dryck. Även om det kan kännas härligt att få ta ett glas bubbel i badkaret så är det ju inte helt nyttigt att dricka alkohol i tid och otid. Som tur är finns det ju riktigt goda alkoholfria alternativ idag.

Annars rekommenderas en riktigt god färskpressad juice eller smoothie. Hinner du inte göra en själv så kan en färdig från butik få en helt annan känsla om du häller upp den i ett fint glas och tillsätter ett par iskuber.

Något så enkelt som lite uppskuren färsk frukt ger annars helt rätt känsla. Ett nyttigt mellanmål i badet kan verkligen sätta guldkant på tillvaron.

Gör om badrummet

Om ditt badrum är riktigt slitet och inte längre känns som en mysig och inbjudande plats kanske du ska undera över att renovera det helt. Är det dags för en badrumsrenovering föreslår vi att du tar med SPA-tänket i planeringen. Ditt badrum kan bli så mycket mer än bara en plats för att borsta tänderna och ta en snabbdusch. Det behövs inte mycket utrymme för att skapa ett utrymme där du verkligen kan koppla av och få lite välförtjänt vila efter en lång dag.

Har du plats för en bastu, en ångdusch eller ett bubbelbadkar så rekommenderar vi varmt att du investerar i detta. Särskilt ångduschen och bubbelbadkaret är enkla att få in då de egentligen bara ersätter en funktion som du ändå behöver i ditt badrum. Det kostar inte många tusenlappar extra att byta ut en vanlig duschkabin eller ett vanligt badkar mot en mer avancerad modell med fler funktioner. Värdet som de ger ditt badrum är dock oslagbart.

Belysningen är en annan detalj som gör mycket för helhetsintrycket. Välj gärna LED-belysning med möjlighet att ställa in färger och ljusstyrka via en fjärrkontroll. På så sätt kan du anpassa belysningen helt till stämningen. Tänk även smart kring var belysningen placeras. Självklart behöver du bra ljus vid badrumsspegeln, men även i duschen kan det vara bra att sätta några spottar och att sätta punktbelysning eller en ljuslist längs golvet kan ge en riktigt mysig känsla i rummet.

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.