Att tänka på innan man gör fillers

Känner du dig osäker på hur du ska förbereda dig inför en filler? Vad ska du tänka på första gången du får en filler? Här tar vi upp lite vad du behöver veta för att allt ska gå så bra som möjligt.

För flera av oss kanske det pirrar lite extra i magen inför det första besöket på en klinik. Spänningen är stor och förhoppningarna om ett lyckat resultat är höga. Du investerar en del pengar och din värdefulla tid för att uppnå något du kanske länge väntat på att få göra. Inget kunde vara roligare och mer spännande. I din iver och upprymdhet kan det vara lätt att glömma att förbereda dig ordentligt. Och som i allt annat är det viktigt med förberedelse. Både att läsa in sig om produkter och material, och att ha koll på vad som händer efteråt, och om det behövs vila eller återhämtning av annat slag.

Innan du bestämmer dig

Ta reda på att kliniken som ska utföra behandlingen har anställt godkända läkare eller utbildade sköterskor. Fråga efter rekommendationer och referenser från andra som varit där. Ta reda på vilka fillermärken kliniken kan erbjuda dig och läs på ordentligt. Här gäller det att satsa på kvalitet och inte ta det billigaste som erbjuds. Det är din kropp det handlar om. Det är viktigt att du undviker smärtstillande medel veckorna innan injiceringen. Annat du bör tänka på är att undvika äta för mycket Omega 3 fettsyror. Helst inga alls, då de har en tendens att göra blodet lite tunnare. Blodförtunnande medel som du äter på recept kan det vara bra att trappa ner på innan. Tala med klinikens läkare och din egen. Undvik alkohol eller andra droger en vecka före du ska få din behandling. Är du nervös och behöver lugna dig kan du prova att andas långsamt.

Efter besöket och behandlingen

Efter behandlingen kan området vara svullet och ömt . Det är då viktigt att du undviker att röra vid de delarna av din hud. Svullnaden och rodnaden bör inte heller utsättas för stark kyla eller intensiv värme. Lika bra att undvika eller planera in en skidsemester i direkt anslutning. En solsemester eller bastubad är inte heller att rekommendera. Snarare är vila, lugn och ro en bättre kombination för att kroppen ska återhämta sig snabbt så du kan njuta av resultatet. Här är det bara ditt bästa jag som ska stå i fokus lång tid framöver. Vi rekommenderar denna webbsida: https://www.fillersstockholm.se/

23 May 2020

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.