Behovet av botox-specialister ökar

Botoxbehandlingar är inte speciellt ovanliga längre. Intresset för proceduren ökar i samma takt som behovet av specialister. Var finns specialisterna och hur ser utbildningen ut?

Intresset för att genomgå en botoxbehandling ökar i Sverige, något som automatiskt leder till att behovet av välutbildade specialister inom området blir större. Specialister som utbildar sig inom botoxbehandlingar bär titeln estetisk eller kosmetisk injicerare. En sådan typ av skönhetsprocedur inkluderar en injicering av botox eller fillers i övre-, mellan- eller underdelarna av patientens ansikte. Behandlingarna är mest populära bland damerna men det finns herrar som önskar genomgå en procedur också. Majoriteten av dem som arbetar på skönhetskliniker är sjuksköterskor eller läkare som valt att profilera sig inom skönhetsindustrin. Svenska estetiska injektionsrådet arbetar idag med att införa striktare regler kring vem som får utföra skönhetsprocedurer och kosmetiska injektioner.

Botox i Stockholm

De mest framgångsrika skönhetsklinikerna hittas idag i Stockholm, något som kanske inte är speciellt överraskande. Sveriges huvudstad är känd för att vara på alerten i de flesta branscher, speciellt de som utvecklas snabbt och visar ett klart marknadsintresse. Stockholms kliniker utmärker sig med bra utrustning, stor variation när det kommer till olika behandlingar och sist men inte minst duktiga specialister. Bor du inte i Stockholm och har du svårt att ta dig till huvudstaden är Göteborg och Malmö två väldigt bra alternativ. Givetvis finns det skönhetskliniker i andra svenska städer som erbjuder minst lika bra procedurer. Viktigast i det här sammanhanget är att välja klinik och läkare med omsorg.

Utbildningar inom skönhetsbehandlingar

Vill du vidareutbilda dig och bli en legitimerad kosmetisk injicerare finns det en rad olika utbildningar som du kan gå. Har du den rätta bakgrunden kommer du inte att ha några problem med intagning på en sådan kurs. Som det sades tidigare passar sådan typ av vidareutbildning till exempel sjuksköterskor. Utbildningen ger omfattande kunskap om fillers, peelers, botulinumtoxin och medicinsk hudvård. Dessa ämnen ingår i estetiska behandlingar som utförs i dagsläget. I utbildningarna ingår även praktik inom arbete med laser. Breda kunskaper kring hudens åldrande är också väldigt viktiga. Efter en avslutad utbildning kan en estetisk injicerare arbeta på en privatklinik såsom en skönhetsklinik eller en plastikkirurgisk sådan. Det förekommer också så kallade kosmetologiska mottagningar vars procedurer inte skiljer sig från dem på en skönhetsklinik. Förutom kunnighet vad gäller själva ingreppet bör varje specialist vara redo att ge råd till patienten både före och efter en utförd procedur. Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.botoxstockholm.biz/

25 Apr 2020

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.