Bli en framgångsrik PT med utbildning

En PT blir ingen bra PT utan utbildning. Det krävs förvärvade kunskaper såväl om hur kroppen fungerar och påverkas av träning som hur du bäst motiverar kunden.

En personlig tränare, en så kallad PT, har potentialen att förändra människors liv PT:n kan till och med förlänga sina klienters livslängd genom att erbjuda betydligt hälsosammare förutsättningar att leva i form av ett lyckat träningsprogram. För många människor är därmed PT:n kanske den viktigaste personen i livet.

Men det är förstås skillnad på tränare och tränare. Du skulle inte gå till en läkare som inte gjort sina hundår på läkarutbildningen – och inte heller till en personlig tränare som inte visat att han eller hon vet vad hen sysslar med. Det är ändå din kropp det handlar om och det är viktigt att tränaren har adekvata kunskaper i ämnet.

PT och utbildning hör ihop

Den som är intresserad av att göra karriär inom träningsbranschen skulle därför kunna gå en PT-utbildning i Stockholm, till exempel. Där får man lära sig om de bästa metoderna för att hålla en kropp i trim – baserat på olika slags förutsättningar. Man lär sig bland annat om anatomi och hur kroppen fungerar.

Att en PT måste vara utbildad är förstås för kundens skull. Det skulle bli katastrof om PT:n till exempel föreslog eller uppmanade till ett träningsprogram som rentav vore skadligt för den som ska följa det. Dessutom handlar en stor del av uppdraget om motivation – och man måste lära sig hur man ska prata med sina klienter.

19 Mar 2023

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.