Coolsculpting är genvägen till den perfekta kroppen

Vill du bli av med de där kärlekshandtagen och putmagen. Sådant som besvärar och som sitter där det inte ska sitta. Då är coolsculpting det bästa och bekvämaste sättet av bli av med fettet.

Coolsculpting, eller fettfrysning på Svenska, är en metod som används för att bli av med de där oönskade fettdepåerna utan operationer. Med Coolsculpting kan man till exempel behandla gäddhäng på armarna, putmage, dubbelhaka, kärlekshandtag och ridbyxlår. Det är verkligen en ganska snabb metod för att forma kroppen och bli av med det besvärliga fettet. Då kan man stå redo för semesterbikinin på mindre än åtta veckor. Självförtroendet får ett verkligt lyft när man kan se att dubbelhakan och gäddhänget är borta.

Hur går det till?

Ett kylande munstycke sugs fast mot huden och skapar ett vakuum under en kort tid. Området kyls ner till cirka -11 grader. Det gör att fettcellerna kyls ner. Vid minst tre behandlingar av samma områden, så dör fettcellerna permanent och tas om hand av lymfsystemet för att rensas ut från kroppen. Man kan känna en intensiv kyla på området som behandlas, även lite stickningar och styvhet kan förekomma. När man har gått på några behandlingar under en månad så kan man se resultat. Ca. 20% till 25% av fettdepåerna minskar, det beror på hur mycket underhudsfett du har. Vissa måste gå på fler behandlingar innan de får synliga resultat. Om man har viktproblem och vill gå ner i vikt, då är Coolsculpting inte att rekommendera. Det går inte att banta genom att frysa bort lite fett från kroppen. Först måste man ändrar på kosten och motionera regelbundet. Det är det bästa för hälsan.

Efter behandlingen

Eftersom behandlingen inte innebär några kirurgiska ingrepp kan man återgå till att leva som vanligt på en gång. Det kan uppstå lite ömhet på det behandlade stället, men inget som hindrar från träning eller annan fysisk aktivitet. Det som är bra med Coolsculpting är att det är en permanent metod för att minska lokaliserat fett som är svårt att träna bort. Nackdelen är att man måste gå på ett antal behandlingar. Det kan kosta allt från 5000 kronor per behandlat område till nästan 90 000 kronor om man vill göra hela kroppen. Men det är väl investerade pengar när man vill öka självförtroendet. Ta de där oförglömliga bikinibilderna på semestern när du står på paradisstränder. Det är en makalöst “make over” som alla kommer att gilla.

14 Nov 2020

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.