Har en städfirma i Stockholm något med populärkultur att göra?

Det är lite långsökt att dra paralleller med en städfirma i Stockholm och populärkultur, eller hur? Men kan TV-serier verkligen påverka hur vi ser på städning?

Det är faktiskt så att om man tittar noga på alla de program som sänts i TV genom åren kan man ofta se en kvinna, väldigt, väldigt sällan är det en man, som dammsuger eller går runt med en städtrasa. Tittar man på filmer om kvinnor förr i tiden är det inte så sällan det finns städning med som ett av de vanligaste yrkena.

Om du sett det i över tio års tid så är det inte så konstigt om din syn på städning blivit lite påverkad. Du ser helt enkelt städning som en kvinnosyssla. Inte för att du själv hittat på det utan för att det har präntats in i ditt medvetande på ett subtilt sätt. Det är svårt att få bort.

Städfirma för både män och kvinnor i Stockholm

Om du anlitar en städfirma i Stockholm idag kommer du märka att tiderna har förändrats. Det är både kvinnor och män som står för städandet idag. Dessutom kan vi se ett växande företagande där kvinnor faktiskt äger sitt städföretag och har både män och kvinnor i sin stab.

I takt med att tiderna förändras kommer samtidigt våra värderingar att ta en ny väg. Både de vi själva filosoferat oss fram till och de som vi tar till oss genom populärkulturen. Så på detta sätt att resonera skulle man faktiskt kunna påstå att populärkultur och en städfirma har med varandra att göra.

6 Sep 2023

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.