Hur man startar upp en frisörsalong på Kungsholmen

Kungsholmen är en ö belägen i Stockholms innerstad och har en befolkningsmängd på ca 50 000 invånare.
 Det är ett populärt område i Stockholm och hyrorna är ofta relativt höga.
 Om du vill bli frisör på Kungsholmen och öppna en salong så krävs det i regel en högre budget att starta med.
  När människor skall välja en frisör så är den absolut vanligaste faktorn att frisören skall ligga nära antingen hemmet eller arbetet.
 Att öppna en ny frisörsalong i ett område man inte känner till kan vara riskabelt.
 Därför är det viktigt att man till en början tar reda på vilka det är som bor i området, dvs. studenter, arbetarklass, medelklass osv.


Det är också väsentligt att man kollar upp konkurrensen i området.
 De allra flesta väljer en frisör och om de är nöjda med den frisören så är de ofta lojala under många år.
 Att kunna differentiera sig ifrån konkurrenterna är väldigt viktigt så att man står ut gentemot alla andra.
 Detta kan åstadkommas på flera olika sätt bl.a. genom vilka priser man har och var salongen ligger.Hur går man då tillväga för bli frisör på Kungsholmen?Det finns flera olika sätt att gå tillväga för att öppna upp sin egen salong på Kungsholmen.
 Det enklaste och även det snabbaste sättet är att köpa en.
 En frisörsalong drivs som ett företag med f-skattesedel och hela köret, att starta upp ett företag tar tid och kan var svårt för många.
 Det finns många anledningar till att man säljer en frisörsalong och den allra vanligaste är att företaget inte är lönsamt eller att det har gått i konkurs.


Om företaget har gått i konkurs så kan man göra sig ett riktigt klipp då man får ett färdigt företag med någon form av kundkrets och en fullt utrustad frisörsalong.
 Nackdelen är ju ofta att det faktiskt fanns en anledning till att företaget gick i konkurs.
 Om det t.ex. var att lokalen ligger på ett riktigt dåligt läge så finns det inte mycket man kan göra.
 Men om det bara berodde på att frisörerna gav dålig service eller att lokalen var ofräsch så har man en större chans.
 Man kan enkelt renovera lite och byta namn på salongen och ha en nyöppning.
 En annan anledning till en konkurs kan vara att konkurrensen i området var alldeles för hög och att den tidigare ägaren inte var tillräckligt bra på att marknadsföra sin salong och sina frisörer.Anställa eller hyra ut stolarOm du äger en frisörsalong så kommer du att behöva ett antal frisörer som jobbar där.
 Det är mycket vanligt att frisörer hyr en stol av ägaren och då har ägaren en fast inkomst oberoende av hur många kunder man får.
 Det andra sättet är att anställa frisörer, det här är vanligare hos de stora namnen och då handlar det om riktigt bra frisörer.
 Ett sista alternativ kan vara att frisörerna får jobba på provision och då blir betalda beroende på hur mycket pengar de drar in till företaget.
24 Jan 2023

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.