Smink som varar långt och länge

Permanent makeup är en smärtfri behandling som möjliggör att behålla ditt smink efter att du badat eller varit ute och dansat hela natten. Dessutom behåller du känslan av ett ungt ansikte.

Smink är inget nytt fenomen. Tvärtom har det funnits i minst 10 000 år. Åtminstone enligt fynd man gjort i Egypten. Där och då använde man koppar och bly som ögonskugga och lera fyllde funktionen som rouge. Anledningen var dock av mer praktisk karaktär snarare än estetisk, då sminket användes för att skydda ansiktet mot insekter. När det gäller så kallad permanent makeup är det en lite mer modern företeelse. Idag är det en etablerad kosmetisk behandling som innehåller allt från botox och fillers till tatueringstekniker. Det handlar om att justera, eller eventuellt förstärka, ansiktsdrag för att dessa ska hålla över tid. På så vis kan du behålla ett yngre utseende även när du blir äldre.

Permanent makeup gör inte ont

När man pratar om att man “tatuerar” till exempel franslinjer ska detta inte tolkas bokstavligt. Det handlar inte om traditionell tatuering likt den i en tatueringsstudio. Vid permanent makeupbehandling använder man mindre nålar, skär inte lika djupt och det gör framför allt inte ont. Idag finns det till och med digital teknik som gör metoden möjlig. Den här behandlingen har en stor fördel: du kan bada, gråta, duscha, träna och vara uppe sent och dansa utan att din makeup rinner ut i ansiktet på dig. Aldrig mer behöver du slita med att tvätta bort smink i slutet på dagen.

29 Jul 2021

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.