Välj catering och slipp bekymren

Catering är en bra lösning nästan oavsett vilken tillställning man ska anordna - eller hur stort sällskap som ska vara närvarande. Att vara värd- eller värdinna för en fest eller någon typ av skiva är en tuff uppgift som skapar en stressig situation. Mat och dryck är de stora orosmomenten och ofta det som slutligen blir skillnaden mellan en lyckad och en mindre lyckad fest. Därför är catering ett bra alternativ.

Genom att beställa mat - och dryck, vilket också är en möjlighet - så tar man bort ett ok från axlarna. Man kan som värd istället fokusera på det viktiga: att vara just en god värd som ser till att alla har det bra, som minglar och som hinner träffa alla gästerna. Utan catering så finns alltid risken i att man springer omkring ofokuserat och enbart mellan kök och bord. Så vill man inte ha det.

Välj mellan spännande maträtter

Dagens catering har - liksom vår syn på mat i övrigt - kommit att ändras. Influenserna från andra kulturer syns tydligt och detta oavsett om det handlar om snittar, om canapeér, varmrätter, plockmat, sallader eller härliga efterrätter.

Vi säger detta då många dras med en felaktig bild av vad catering innebär och vilken typ av mat man får. Borta är de trista, uppvärmda lösningarna och dessa är iställer ersatta med fräschare och mer spännande alternativ.

Även råvarorna har blivit bättre - och även det följer våra matvanor. Vi ställer högre krav på kvaliteten på det vi äter och ser gärna att det är närodlat och ekologiskt. Vi vill äta gott - och göra gott på samma gång. Genom att välja närodlat och ekologiskt så bidrar vi till en bättre miljö och minskar på våra egna avtryck gällande utsläpp.

Större utbud av vegetariska alternativ

Det senare visar sig även gällande de vegetariska alternativ som finns att lägga på tallriken. Förr var det - milt uttryckt - lite så och så med den delen av menyn. Valde man bort kött så fick man nöja sig med en tråkig grönsallad dränkt i någon typ av vinegrette.

Numera så har catering rent generellt blivit mer vaksamma på utvecklingen och anammat de nya vanor som många av oss har. Fler väljer bort kött av etiska skäl och många är dessutom flexibla och kan lika gärna äta vegetarisk som animaliskt.

Dagens menyer är anpassade för alla och oavsett vad man är sugen på för mat så kommer man att erbjudas ett genomtänkt och spännande alternativ som är tillagat med stor kärlek.

Ska man tänka på något vid catering?

Det man ska vara medveten om är att dagens företag inom catering är flexibla och klarar både stora såväl som mindre beställningar. Det passar således lika bra för en enklare, mindre picknick som för en större mottagning.

Man bör emellertid vara ute i hyfsat god tid om det handlar om en större beställning. Av naturliga skäl och av den enkla anledningen att alla rätter ska kunna planeras och tillagas på bästa möjliga sätt. Många företag inom catering sätter fyra timmar som en absolut gräns för en beställning, men - som sagt - handlar det om en större sådan så är det definitivt bra att vara ute i lite mer i förväg. Några dagar brukar räcka långt!

Läs mer om catering hos Cicada.

16 Jun 2020

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.