Vilken metod är bäst för hårborttagning

Förr var det rakhyvel eller pincett som gällde beroende på var du ville ta bort hårväxt. Idag finns det däremot fantastisk teknik för att undvika att hårväxten ständigt kommer tillbaka.

Kanske har du provat både rakhyvel och krämer. Eller tampats med hårborttagnings strips som gör ont och är enormt kladdigt. Efter ihärdigt och hårt arbete lyckades man få bort stråna för att en kort tid senare vara tvungen att upprepa proceduren igen. En ganska slitsamt upplevelse som dessvärre inte alltid blir så perfekt som man önskat.

Kan man avlägsna dem för alltid och i så fall hur?

Det finns ett bra sätt att få bort hårväxt permanent och det är genom laserbehandling. På marknaden finns olika apparater så fråga kliniken du valt hur just deras laser fungerar och vad den gör. Specifikt hur behandlingen görs och vad det kostar beror på var du vill ta bort den oönskade hårväxten. Men generellt skulle man kunna säga att en bikinilinje tar ca 10-20 minuter, för större områden tar det lite längre tid. För att få bästa resultatet behöver man göra flera behandlingar. Håret växer i olika cykler och därför behöver man sprida ut behandlingarna över tid. Har man tatueringar eller mörk hy får man i samråd med en terapeut avgöra vilken typ av hårborttagning som lämpar sig då laser inte är lämpligt. Man kan efter behandlingen uppleva en viss hudrodnad. Detta är inget att oroa sig för då det går över av sig själv.

Kan man även få hjälp med annat på klinikerna?

Det kan vara så att någon klinik erbjuder även andra tjänster inom hudvård. Det kan vara till exempel laser som är hudföryngrande eller för att ta bort pigmentfläckar och solskador, men även att hjälpa med behandlingar av ärrvävnad och värk. Många erbjuder utöver laser även andra typer av behandlingar för den som vill få fylligare läppar eller en slätare hud med hjälp av fillers och injektioner. En annan behandling som finns på flera ställen och som kan vara livsförändrande för många människor är svettbehandlingar. Hyperhidros, som är den medicinska termen för svettningar, kan bero på läkemedel eller sjukdom och kan uppstå på hela kroppen eller på specifika områden. En metod att minska eller ibland ta bort besvären helt är botox som är ett nervgift som hindrar nervsignalerna att nå svettkörtel. En behandling där klienten kan vara besvärsfri mellan runt tre månader och ett år då behandlingen görs om på nytt. Läs mer om hårborttagning med laser på denna hemsida: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se

2 May 2020

EN LIVSSTILSBLOGG

Lyxa till det i vardagen med ett hemmaspa, ät underbart god och näringsrik mat och träna för att hålla din kropp i form utan att det blir till ett tvång. Vi ger dig de bästa tipsen kring hur du kan ställa om ditt liv gradvis för att må fint.